Terug

Alstublieft een kadootje van Willem 5% korting. Gebruik de code VIJFPROCENT in je winkelwagen

DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

 • DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern
 • DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

Voor 22:00 besteld, morgen in huis !

 • EAN: 4043619893621

€ 20,95

Aan verlanglijst toevoegen

 • Veilig betalen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Professionele Bezorging

Productomschrijving

DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

Lees de volledige productomschrijving

Productbeschrijving

DeLOCK parallelle PCI kaart met 1 25-pins SUB-D IEEE 1284 LPT printerpoort

Gebruik deze PCI kaart om uw computer uit te breiden met een parallelle printerpoort, ook wel LPT poort of IEEE 1284 aansluiting genoemd. Deze 25-polige poort werd bij oudere systemen vooral gebruikt om een printer of scanner aan te sluiten. Het inbouwen van de kaart in een vrij PCI slot is eenvoudig.

Kenmerken:

- aansluitingen: 1x 25-pins SUB-D (mannelijk)
- geschikt voor plaatsing in een PCI slot
- niet geschikt voor PCI-Express (PCIe) en Mini PCI-Express (MiniPCIe) slots
- type: parallel IEEE 1284
- geschikt voor overdrachtssnelheden tot 1,5 Mb/s
- chipset: ASIX MCS9865
- geschikt voor Windows en Linux

SUB-D connectoren

SUB-D connectoren, ook wel D-Sub of D-Subminiatuur, zijn algemeen voorkomende stekkerverbindingen die met name in computers toegepast worden. De naam miniatuur was voor de tijd dat deze connectoren gangbaar waren gepast, maar tegenwoordig is het een vrij grote connector. SUB-D connectoren hebben een eigen nummeringssysteem, beginnen altijd met de 'D', gevolgd door de code van de plug met het exacte aantal pinnen. SUB-D connectoren zijn er met 9 pinnen (=E), 15 pinnen (=A), 25 pinnen (=B), 37 pinnen (=C) en 50 pinnen (=D). Hierna volgt de 'M' voor Male (mannelijk) of 'F' voor Female (vrouwelijk). DB25M is dus een mannelijke 25-pins SUB-D connector, terwijl een DA15M een SUB-D 15-pins connector is.

PCI

PCI, kort voor Peripheral Component Interconnect, is een standaard voor de uitbreidingssleuven die zich bevinden op het moederbord van een computer. De sleuven maken het mogelijk om functionaliteiten toe te voegen aan het moederbord, zoals een geluidskaart of netwerkkaart.

PCI-Express (PCIe)

De opvolger PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) maakt het mogelijk hogere snelheden te halen. PCIe is er in meerdere formaten, namelijk 1x, 4x, 8x en 16x, waar 1x de kleinste is en 16x de grootste. Een kleinere kaart kan gewoon in een grotere sleuf, andersom werkt echter niet.

Mini PCI-Express (MiniPCIe)

MiniPCIe is een kleinere variant hiervan die wordt gebruikt in mini PCs en laptops.

Welke PCI kaartsoort heeft u nodig?

Welke aansluiting u nodig heeft is afhankelijk van uw moederbord en welke aansluitingen hier nog vrij op zijn. Hiervoor kunt u het beste de PC omaken en op het moederbord kijken, meestal moet de linker kap van de systeemkast hiervoor worden verwijderd. Het moederbord is het grootste circuit board in de computer en is in de meeste gevallen bevestigd tegen het achterpaneel. De PCI(e) sloten vindt u linksonder op het moederbord. Via de afbeelding bij dit artikel kunt u snel zien of het een PCI of een PCIe slot betreft.

Seriële en parallelle kabels

Een seriële verbinding transporteert data bit voor bit, terwijl een parallelle verbinding alle 8 bits van een byte parallel transporteerd. Een parallelle poort is dus veel sneller dan een seriële poort. Een seriële poort op computers bestaat meestal uit 9 of 25 pinnen terwijl een parallelle poort vrijwel altijd uit 25 pinnen bestaat. De COM1 en COM2 poorten van de computer zijn serieel, terwijl de LPT1 poort (de printerpoort) parallel is. Seriële poorten worden ook RS232 (Recommended Standard 232) genoemd. Een seriële kabel kan dus ook voor parallelle doeleinden gebruikt worden. Dat wordt beslist door de poorten waarop u de kabel aansluit.

USB naar seriëel of parallel

Indien uw systeem niet over een seriële of parallelle poort beschikt kunt u een USB poort converteren naar een seriële of parallelle poort. Gebruik hiervoor een USB naar seriëel of parallel converter.

25-pins SUB-D connector

De 25-pins SUB-D connector wordt ook wel aangeduid als DB25 of IEEE-1284. IEEE1284 is niet zo zeer een connector maar meer een standaard voor bi-directionele parallelle communicatie tussen computers en andere apparaten, meestal (oudere) printers. Er zijn 3 soorten connectoren die deze standaard ondersteunen, te weten de IEEE1284-A connector, de IEEE1284-B connector en de IEEE1284-C connector.

IEEE1284-A

De IEEE-1284-A aansluiting vindt u meestal als printeraansluiting op (oudere) computers. De connector is 25-polig (1 rij van 13 pinnen en 1 rij van 12 pinnen).

IEEE1284-B

De IEEE-1284-B aansluiting, ook wel Centronics 36-pins of Micro Ribbon genoemd, vindt u terug op parallelle printers. Een grote aansluiting met 2 'klik' klemmen aan de zijkant.

IEEE1284-C

De IEEE1284-C, ook wel HP Centronics, Mini-Centronics of MDR36 genoemd, vindt u terug op een beperkt aantal HP printers (o.a. HP Laserjet 1100) . Het is een kleinere versie van de standaard IEEE-1284-B Centronics plug. Bij deze printers werd standaard een kabel geleverd van 25-pins SUB-D naar Mini Centronics.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

  DeLOCK 89362 interfacekaart/-adapter Parallel Intern

  € 20,95

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »